Tartus tähistatakse laste väärkohtlemise vastast päeva

Pressiteade 17.11.2006

19. november on ülemaailmne laste väärkohtlemise vastane päev, mille tähistamisega tahetakse tõsta teadlikkust ja muuta hõlpsamaks väärkohtlemise ärahoidmine perekonnas, koolis ja mujal., Päeva tähistamise samaväärseks eesmärgiks on vormida ühiskond laste väärkohtlemise ning laste vastu suunatud vägivalla osas lõplikult sallimatuks. See on ülesanne, mille
täitmisel igaüks saab olla abiks. 2000. aastal loodud ülemaailmne koalitsioon tähistab väärkohtlemise vastast päeva juba kuuendat korda ning sel aastal kuulub koalitsiooni üle 700 organisatsiooni 119 riigist. Eestist kuulub koalitsiooni alates 2004. aastast  Eesti Caritas.

Pühapäeval, 19 novembril süüdatakse küünlad Tartu kesklinnas kell 18-21 Raekoja platsi purskkaevu ning Küüni tänaval “Isa ja poja” skulptuuri juures. Samal päeval kell 15-17 toimub Maarja Koguduse ruumides väärkohtlemise temaatikat käsitlev seminar, millele järgneb arutelu. Osalemisest palun teatada kuni 18. novembrini aadressil hannaliisa@caritas.ee. 
Koostöös Delfi Tähekesega toimub kuni 15aastastele noortele temaatiline joonistusvõistlus, mis lõpeb laste õiguste päeval 20. novembril. Täpsem info http://taheke.delfi.ee/taheke/miskeskus/ Aadressil www.spunk.ee saab vastata väärkohtlemise teemalisele gallupile. Üritust sünnib Caritase ja Lille Maja koostöös,toetajad on  Hansa Candle ning AS Haljas.

Iga laps peab saama elada turvaliselt oma kodus, oma perekonnas. Paraku ei leia laste õigused kaitseks igat laadi väärkohtlemise ja vägivalla eest teed kõigisse kodudesse. Ürituse eesmärgiks on teadvustada igaühe moraalset 
kohustust võidelda laste väärkohtlemise vastu nii oma mõtteis kui ka sõnade ja tegudega. Mitte mingisugune laste vastu suunatud vägivald ei ole õigustatud. Igasugune laste vastu suunatud vägivald on ennetatav.