Suitsetamisvastane näitus Narvas

Pressiteade 15.11.2006

Esmaspäevast, 13. novembrist on Eestis ringsõidul olev tubakavastaste postrite näitus avatud Narvas Astri kaubanduskeskuses. Näitus jääb piirilinnas avatuks laupäeva, 18. novembrini (k.a), mil näitusega liitub ka
suitsetamisest loobumise nõustamiskabinet.

Nõustamiskabinet on Narvas Astri keskuses avatud laupäeval 12.00-18.00. Tavaliselt meditsiiniasutuste juures paiknev kabinet on kaubanduskeskuses avatud kõikidele huvilistele. Kabinetis jagatakse infot tubakast loobumise
võimaluste ja vahendite kohta, head nõu, kuidas suitsetamist maha jätta ja kuidas vältida selle juurde tagasipöördumist ning ülevaadet kohtadest, kust võib hilisema nõustamisvajaduse korral abi saada. Näitusega kaasnevas
nõustamiskabinetis on kolmel nädalavahetusel kokku käinud 120 inimest.

Suitsetamisvastase näituse eesmärgiks on tuletada inimestele meelde tubaka laastavat mõju nende tervisele ning teavitada, et tubakas ei kahjusta mitte ainult suitsetajat ennast, vaid ka tema lähedasi. Samuti mõjutab suitsetamine negatiivselt inimese sotsiaalset staatust.

Tubakavastane ekspositsioon on ringsõidul Eestis peatunud eelnevalt Tallinnas Ülemiste ja Kristiine keskuses ning Tartus Lõunakeskuses. 

Rahvusvahelise näituse koostaja on National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion (USA). Eestis korraldab väljapanekut suhtekorraldusettevõte In Nomine.