Suvematk 26-28 juuni 2009

Tere, juventekad ja muud huvilised!

Selleaastane Juvente suvematk toimub 26.06.-28.06. (reedest pühapäevani) Lääne-Virumaal marsruudil Rakke-Tamsalu, muuhulgas teeme põikeid mõningatesse kohtadesse ja võib ka juhtuda, et kogu aeg mööda teid ja radu ei liigu (harjutame suundorienteerumist, seega tasuks kaasa võtta jalatsid, millega ka metsa ja võssa saab minna).

Matkapäevad on lühikesed ja kerged ning peaksid välja nägema umbes sedasi:

REEDE – saabumine rongiga (või muu transpordivahendiga) Rakkesse. Kuna Tallinnast tulev rong jõuab Rakkesse ca 2,5 h varem kui Tartust tulev rong, arvan, et esimene grupp võiks liikuda esimesse laagripaika ja seal osa asju valmis seada (telgid, toit jm). Kui ka hilisem grupp laagripaigas on, sööme ja teeme teineteisega tutvust (kui on seltskonnas uusi inimesi ja ma loodan, et ikka on, iga aasta on vist nii olnud). Lõpuks lähevad kõik magama.
Planeeritav distants on umbes 8 km.

LAUPÄEV – alustame oma põhipäeva. Plaan on tutvuda ümbruskonnas asuvate järvedega (nii tehis kui looduslikega). Olen plaaninud selleks terve päeva, mil liigume mööda matkaradu, võib-olla saab mõnes järves ka supelda (kui vesi piisavalt soe on). Lisaks on plaanis üks põnev üllatus. Õhtul oleme teises laagripaigas, tegevuskava on veel koostamisel (muidugi võib soove ja ettepanekuid saata).
Planeeritav distants on umbes 10-15 km.

PÃœHAPÄEV – hommikul virgume ja kui asjad koos, asume Tamsalu poole teele, vahepeal teeme põike ka Ebavere Hiiemäele (Läänemere pärimuses väga olulisse kohta: miks, sellest kohapeal) ja kui aega, ka Vaosse. Igatahes üritame õigeks ajaks rongile jõuda.
Planeeritav distants on umbes 15 km.

Saabumine matkapiirkonda ja lahkumine sealt, rong peaks selleks parim variant olema.

Rongiajad.

26.06.
Tallinn-Rakke 14:42-16:46 (täispilet 68 krooni)
Tartu-Rakke 18:04-19:14 (täispilet 46 krooni)

28.06.
Tamsalu-Tallinn 15:09-16:29 (täispilet 75 krooni)
Tamsalu-Tartu 15:22-16:24 (täispilet 75 krooni)
Toidu eest ei pea muretsema, sellega tegelevad matka korraldajad. Kuid oleks hea, kui tulijad teatavad endast, siis saame arvestada, et kõigile jätkuks. Telkide komplekteerimine toimub siis, kui on umbkaudne osalejate arv teada (kes teatavad oma tulekust, andke teada, kas te saate pakkuda telgiruumi või hoopis vajate seda).

Soovitused ja muu info:
– jalatsid võiksid olla sisse käidud ja mingil määral niiskust pidavad, ka sellised, et saaks rohus ja võsas liikuda;
– kaasa tasuks võtta ka vihmariided (võib olla ka kilekeep) ning soojad riided (kaasa arvatud villane müts, kindadki ei tee paha), sest õhtud on jahedad;
– kuigi magusat on ühise toidu hulgas, on teatavaks kombeks saanud, et igaühel on ka midagi nosimist kaasas kas endale või ka jagamiseks;
– põhilised asjad, mida peale riiete vaja läheb, on: magamiskott ja rullmatt, söögivahendid (lusikas, kauss, tass), joogipudel, esmaabitarbed nagu plaaster, kel taskunuga, seegi kaasa võtta, asjade vedamiseks seljakott. Liiga pelju asju ei tasu kaasa vedada, sest kõik tuleb siiski endal kanda.

Hetkel vast kõik, kel küsimusi võib kirjutada. Ja kes soovib laupäeval mõne ettekande/-aste teha, on muidugi lahkesti palutud. Ärge siis unustage end matkale registreerimast teatades kas minule või Henrile.

Ragnar rtoken66@yahoo.co.uk

Henri mettallist@yahoo.com