Karskusühendus valis aasta tegijad

Ühendus Alkoholivaba Eesti juhatus valis möödunud aasta aateinimesteks alkoholipoliitika ja karskusidee edendamisel Merike Martinsoni ning Merilin Piipuu.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson on olnud tervikliku alkoholipoliitika toetaja ning rahva tervist edendava töö eestvedaja. Lastearstina alaealiste alkoholiprobleemidega otseselt kokku puutunud dr Martinson aitas oluliselt kaasa ka esimese alkoholivaba noortekohviku avamisele Tallinnas.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimehe Merilin Piipuu juhtimisel koostas EÕL-i XVII üldkogu pöördumise Sotsiaalministeeriumi ja Haridus- ja Teadusministeeriumi poole. Pöördumine tõi selgelt esile noorte arusaamise ja soovid alkoholiprobleemi lahendamise osas.

Lisaks Merike Martinsonile ning Merilin Piipuule soovis AVE juhatus ära märkida veel kolme isikut: teleajakirjanik Maire Aunastet alkoholi- ja sõltuvusprobleemide tõstatamise pärast saates “Meie”, Gerd Kanterit karske eluviisi positiivse eeskuju pärast Eesti noortele ning poliitik Marek Strandbergi alkoholipoliitika ideede edendamise pärast.

Negatiivse poole pealt tõusis esile justiitsminister Rein Langi tegevus ja sõnavõtud. Alates Põhiseaduse Pilsneri ideest kuni plaanini lubada madalate promillidega autojuhte rooli ja seeläbi potentsiaalselt legaliseerida alkoholi tarvitamise ning autojuhtimise seose.

16. mail 2008 toimub Ühendus AVE üldkoosolek-konverents, kus soovitakse aasta tegijatele ka tänukiri üle anda.

Ühendus AVE on apoliitiline organisatsioon, mille eesmärgiks on edendada rahvatervist silmas pidavat alkoholipoliitikat, mis lähtub teaduslikest uurimustest ning rahvusvahelisest kogemusest. Valides aasta tegijaid, soovib AVE esile tõsta selles vallas silmapaistvaid isikuid ning seeläbi juhtida ka tähelepanu olulistele poliitilistele arengutele ning tegudele.