Kampaania: naine, ära joo

DELFI

Algab sotsiaalkampaania “Kaunis naine on kaine. Ütle alkoholile ei!” Kampaania eesmärk on teadvustada laiemalt alkoholist tulenevat kahju inimese tervisele ja kutsuda elanikke üles leidma eneseteostuseks alkoholi kõrval muid alternatiive.

Kampaania fookuses on naised, sest erinevate uuringute põhjal on alkoholi liigtarbimine naiste seas kasvanud. Eesmärk on teadvustada alkoholi liigtarbimise kahjulikku mõju tervisele, aga ka välimusele, enesehinnangule ja eneseteostusele, teatab haigekassa.
Koolidele mõeldud õppefilmi alkoholi kahjulikkusest tegemisel osalesid ka õpilased ise. Film on tiražeerimisel ja saadetakse kõigisse koolidesse üle Eesti. Filmid “Me räägime alkoholist…” ja “Vaenlane nr 1” on eesti keeles venekeelsete subtiitritega. See on abimaterjal teema käsitlemisel inimeseõpetuse või klassijuhataja tunnis. Lisaks saavad koolid õpetajaraamatu “ALKOHOL: Kuidas säästa ennast tulevikuks”.

Valmib trükis “Alkohol minu kehas” alkoholi tarbimisest tulenevatest terviseriskidest, mida perearstid saavad oma patsientidele anda.

Eelmisest aastast tegutsevad kõigis maakondades haigekassa toel ka töögrupid, kelle tegevuse eesmärk on vigastuste ennetamine ja alkoholi liigtarbimise vähendamine paikkonnas. Soovitused alkoholile EI ütlemiseks ja tervishoiuasutuste kontaktandmed kampaania ajal ja edaspidi on kättesaadavad www.terviseinfo.ee ja www.ave.ee

Töögrupis oselenud psühhiaater Jüri Ennet oli “Seitsmestelt uudistelt” nõuandeist kuuldes mõneti üllatunud ega pidanud neid õigeks.

Nii näiteks on uudistesaate kohaselt programmis kirjas, et haigekassa soovitab meestel juua päevas kaks drinki ja naistel ühe.