Tallinn vajab alkoholi- ja suitsuvaba noortekohvikut

Tallinna abilinnapea Merike Martinson külastas Lastekaitse Liidu infokeskust Märka last, kus tutvus keskuse tööga ning arutas alkoholi- ja suitsuvaba kohviku avamisvõimalusi Tallinnas.

Ühenduse Alkoholivaba Eesti ja Lastekaitse Liit on on välja töötanud projekti alkoholi- ja suitsuvaba kohviku avamiseks Tallinnas. Tallinn vajab noortele suunatud kohvikut/baari, mis oleks suunatud alkoholivaba kultuuri arendamisele ning vastavate väärtushinnangute kujundamisele. Koht täidaks nii toitlustusasutuse kui vaba aja keskuse ülesandeid. Projekti toetavad Euroopa Noored Eesti Büroo ja Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning ideed on tutvustatud kohvikus Moskva. Koostöö toimub reklaamiagentuuriga Focus AD, kes korraldas kampaania “Ei tubakale, jah elule”, projekti toetavad Tallinna Noorsootöö Keskus, AIDSi ennetuskeskus, SA Heategu, British Council ja MTÜ Kultuuritehas Polymer.

“Sellise tervislikke eluviise väärtustava noorteasutuse idee on suurepärane,” tunnustas abilinnapea Merike Martinson. “Tegemist on plaaniga, mis toetub täielikult noorte eneste initsiatiivile ja mille kasutegur elustiili kujundajana on väga
perspektiivikas,” lisas Martinson. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on kohviku avamiseks linna toetus olemas, tuleb vaid leida kesklinnas sobiv rendipind. Kohviku loomise initsiatiivgrupp on 1,5 aasta jooksul käinud koos Tõnismäe 3
tegutsevas Lastekaitse Liidu infokeskuses Märka last. Infokeskus koondab ja levitab lapse õiguste alaseid infomaterjale, korraldab vastavaid infotunde, seminare ja koolitusi, annab välja liidu ajakirja “Märka Last”. Keskuses on erialaraamatukogu, toimuvad näitused, tegevusse on haaratud ligi 40 vabatahtlikku. Keskusesse pöördujate peamisteks küsimusteks on lapsevanema õigused ja kohustused lapse kasvatamisel, lastevastane vägivald ja väärkohtlemine.