ENL saavutas Euroopa Noortefoorumi täisliikme staatuse

EESTI NOORTEÃœHENDUSTE LIIT
Tallinnas 12.11.2007

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) saavutas Euroopa Noortefoorumi täisliikme staatuse

Laupäeval, 9. novembril Brüsselis toimunud Euroopa Noortefoorumi (Youth Forum Jeunesse – YFJ) erakorralisel üldkoosolekul valiti ENL foorumi täisliikmeks. ENL oli seni olnud kaks aastat organisatsiooni kandidaatliige.

Euroopa Noortefoorum on Euroopa tasandi suurim noorte katusorganisatsioon, mille eesmärkideks on toetada noorte osalust ühiskonnas, mõjutada noortepoliitika kujundamist ning propageerida kultuuridevahelist suhtlust ning üksteisest arusaamist. YFJl on üle 90 liikmesorganisatsiooni, ühendades seeläbi kümneid miljoneid noori inimesi – sinna kuuluvad Euroopa riikide noorteühenduste katusorganisatsioonid ja rahvusvahelised noorteorganisatsioonid, s.h. rahvusvahelised erakondade noorteorganisatsioonid. YFJ on Euroopa Komisjoni peamine koostööpartner noortevaldkonnas.

„Eesti Noorteühenduste Liidu ja seeläbi Eesti noorteühenduste jaoks on täisliikme staatuse saavutamine suur samm edasi,” kommenteeris saavutatud edu ENLi juhatuse liige Jaan Urb. Täisliikme staatus annab ENLile võimaluse osaleda kõikides Euroopa Noortefoorumi tegevustes hääleõigusega, mis seni puudus. ENLi liikmesorganisatsioonide jaoks tähendab see senisest suuremaid võimalusi kaasa rääkida noortepoliitika kujundamisel rahvusvahelisel tasandil, samuti laiemaid võimalusi osalemaks mitmesugustes projektides ja üritustel.

„Eesti noored on Euroopas oodatud ja hinnatud,” kinnitab Euroopa Noortefoorumi üldkoosolekul viibinud Jaan Urb, „seda näitasid arvukad toetussõnavõtud enne ENLi poolt hääletamist.” Euroopa Noortefoorumi täisliikmeks saamise üheks eelduseks on kaheaastane koostöö kandidaatliikme staatuses.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 51 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas.