Manifest: Toetame alkoholireklaami keelustamist!

Juvente kirjutas alla alkoholireklaami keelustavale manifestile.
Miks? Sest alkohol on tervist kahjustav ning ühiskonda lõhestav sõltuvusaine ning reklaam kujundab väga suurel määral inimeste väärtushinnanguid. Noored, aga on meedia kaudu kergesti mõjutatavad ning alkoholi kuritarvitamine on Eesti noorte seas väga suur probleem – just sellepärast toetame alkoholireklaami täielikku keelustamist!

………………..
Manifesti tekst:

Alkohol on sõltuvust tekitav aine, mille tarvitamine toob Eestis endaga kaasa umbes 2000 inimese surma aastas ning läheb maksma meie ühiskonnale aastas üle 10 miljardi krooni.

Alkoholiga on seotud suur osa kuritegevusest, vägivaldsusest, vandalismist, vigastustest, haigustest. Alkoholi tarvitamise negatiivset külge näeme oma meediakanalites igal päeval.

Sageli nende uudiste vahetus läheduses on aga ka alkoholi reklaam. Arvestades eelmainitud pahupoolt, mis alkoholiga kaasneb, küsime ühiselt: miks peaks meie riik olema huvitatud ja tahtlik alkoholi propageerimisest ja reklaamimisest?

Meie toetame alkoholireklaami täielikku keelustamist.

Rahvusvahelised uurimused kinnitavad, et alkoholireklaam suurendab alkoholi tarvitamist alaealiste seas. – www.ave.ee/manifest

Kuigi iga alkoholireklaami piirav seadus on positiivne samm paremuse poole, jäävad need siiski nõrgaks, kuna alaealised vaatavad televisiooni hiliste õhtutundideni ning sageli on õhtuti telekanalites just lastele ja noortele mõeldud koguperefilmid, mille raames näevad nad ka rohkelt reklaami, mis innustab neid alkoholi tarvitama.

Toetame alkoholireklaami täielikku keelustamist, et see ei mõjutaks meie lapsi ja noori.

Mõistame, et esialgu ei suuda me peatada satelliitkanalite kaudu levivat alkoholireklaami, kuid anname endale samas aru, et
1. kõige enam mõjutab meie kaasmaalasi kohaliku toodangu reklaam kodumaistel kanalitel ja väljaannetes ning muidugi kodulinna tänavatel
2. kui soovime probleemiga tegeleda, tuleb alustada oma keskkonnast.

Toetame igasuguse alkoholireklaami täielikku keelustamist, et meie sõnum meie noortele ja tervele ühiskonnale oleks ühtne ja selge: toetame terveid eluviise!