Noortepäev 2007

12. augustil algusega kell 16.00 toimub Tallinnas, Tammsaare pargis suur vabaõhukontsert Noortepäev 2007, „Ütle kui mõtled!“

Noortepäev 2007, see on päev täis parimat muusikat ja šõud! Kella neljast üheksani astuvad Tammsaare pargis üles Bedwetters, Kriminaalne Elevant ja traFFic, näha saab breikareid, kõhutantsijaid, footbag šõud, trikirattureid jpm. Laenutada saab põnevaid inimesi eksklusiivsest Elavast raamatukogust, võistelda graffiti joonistamises ja testida osalusmetrood. Oma spetsiaalse Noortepäeva kokteiliga on kohal Noortekohvik. Üritus on tasuta ja avatud kõigile.

Lisaks sellele toimuvad päeva jooksul erinevad põnevad ettevõtmised. Kõik jalgpallisõbrad on oodatud kaasa elama Noortepäeva avalöögile juba kell 11.30, mil A le Coq Arena treeningstaadionil võtavad mõõtu noored ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Traditsiooniliselt selgitame välja vingeima maakonna Eestis, sellel aastal on proovikiviks fotojaht Tallinna Vanalinnas. Samuti astuvad võistlustulle noorteorganisatsioonid, kelle jaoks on katsumuseks rattaorienteerumine Prussakovi nim. Rattaühingu eestvedamisel.

Noortepäeva täpsema kavaga saab tutvuda allpool ning kodulehel www.noortepaev.com

Noortepäevale lisab rahvusvahelist dimensiooni 11.-12. augustil toimuv osalusteemaline seminar. Seminar toob kokku 40 noort Eestist ja välismaalt tutvumaks noorte olukorraga Tallinna linnas ja leidmaks alternatiivseid meetodeid noorte hääle kuuldavaks tegemiseks.

Noortepäev 2007 saab teoks Eesti Noorteühenduste Liidu eestvedamisel ja Tallinna Noorteaasta, Prussakovi nim. Rattaühingu, kampaania Kõik erinevad, kõik võrdsed, Noortekohviku ja Euro<26 abiga. Noortepäeva toetavad Haridus-ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Vain & Partnerid, Saku Õlletehas, Lahe Koolipäev ja Kuulsaal. Eesti Noorteühenduste Liit korraldab rahvusvahelise noortepäeva tähistamist Eestis juba viiendat aastat. Esimest korda tähistati noortepäeva 2003. aastal Paldiskis, järgneval kahel aastal Pärnus ning aastal 2006 Tartus. 12. august kuulutati ÜRO poolt rahvusvaheliseks noortepäevaks 1999. aastal. Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 51 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas. Rohkem infot: Katrin Lehtmets Noortepäev 2007 projektijuht katrin@enl.ee +372 56 69 27 18