Ühendus Alkoholivaba Eesti üldkogu valis uue juhatuse

Ühendus Alkoholivaba Eesti pidas reedel Tallinnas oma korralist üldkogu, kus uueks juhatuse esimeheks valiti senine tegevjuht Lauri Beekmann.

Ühendus Alkoholivaba Eesti (AVE) on 1989. aastal taasloodud ja Eesti Vabariigis alates 1922. aastast tegutsenud Eesti Karskusliidu õigusjärglane. Nime all Alkoholivaba Eesti alustas organisatsioon tegevust 2003. aastast. Siiamaani on AVE esimeestena tegutsenud Ignar Fjuk ning Olev Remsu.

“Viimased kolm aastat olen juhtinud AVE igapäevast tööd ja projekte,” selgitas uus esimees Beekmann. “Nüüd jätkan seda tööd juhatuse esimehena koostöös uuendatud ja täiendatud juhatusega.”

Uude juhatusse kuuluvad Juta Piirlaid, Kai Krabo, Uno Traat, Enno Kross, Taavi Lai ning Kaarel Aruste. “Uus juhatus hõlmab inimesi nii meditsiini, sotsioloogia, kriminoloogia, pedagoogika kui noorsootöö valdkondadest. Alkoholiprobleem ei ole üksipäinis terviseprobleem ja nii me peame sellele erinevate nurkade alt ka lähenema,” ütles Beekmann.

AVE-l on liikmeid umbes 400, kuid suur osa aktiivsetest projektides osalejatest on teiste rahvatervist oluliseks pidavate organisatsioonide liikmed.