Juvente sünnipäev!

Karskete noorte ühing saab viie aastaseks
Pressidteade 12.03.2007

MTÜ Juvente tähistab 17. märtsil kell 17.00 oma viie aasta möödumist ametlikust asutamiskuupäevast. Tartus Tampere majas (Jaani 4) piduliku sünnipäevapeoga. Peale Juvente liikmete on peost osa võtma kutsutud organisatsioone, kellega on aastate jooksul koostööd tehtud.

Juvente on noorteorganisatsioon, mille liikmes saavad kokku, kuna leiavad, et alkohol ja sigaretid on “out”. Nad sõltuvad ehk muust – šokolaadist, tööst, sõpradest, matkamisest, kultuuridest, kaminatulest.., kuid nende sõltuvused ei ohusta ei nende endi ega ka ümbritsevate inimeste elu, ei tervist. Nad ei istu purjus peaga autosse, et teisi liiklejaid surnuks sõita. Nad ei süüta bussi oodates sigaretti, et teisi ootajaid mürgitada. Nad teavad, et piire saab kaotada ilma lisaaineteta ning soovivad, et teisedki alkoholireklaamist mürgitatud noored seda teaksid.

Juvente kaugeks esivanemaks oli Eestis EHTO (Eesti Heade Templerite Organisatsiooni) kõrvale 1994. aastal sündinud EHTO noored. Neli aastat hiljem (1998) ristis juba väljakujunenud noorteühendus end ümber Juventeks ning päris iseseisvaks muutumist ootasid noored veel neli aastat (aprill 2002). Vihmade ja kriiside eest kaitseb Juventet rahvusvaheline katusorganisatsioon Active – sobriety, friendship and peace, millel on 31 liikmesorganisatsiooni 23-st riigist.

Kutse peole!