24 juuli Tänavaaktsioon “Crash and burn alcohol (traditions)”, koostöös ACTIVE’iga

24. juulil toimus Tartus Raekojaplatsil Juvente ning Juvente üle-Euroopalise katusorganisatsiooni ACTIVE koostöös tänavaaktsioon “Crash and burn alcohol (traditions)”. Mis meil seal toimus? Keset Raekojaplatsi oli meil oma DJ Rootsist, kes mängis suurepärast muusikat, lisaks oli meil peotelk, kuhu pääsesid ainult ilma promillideta inimesed tantsima. Sissepääsu juures kontrolliti kainust alkomeetriga, nii et igal ühel oli võimalus alkomeetrisse puhuda.

Lisaks sai igaüks lasta end pildistada kas siis üksi või koos sõpradega. Pildid valmisid kohe kohapeal ning seejärel pidi igaüks pildi peale kirjutama oma nime ning selle, mis teeb teda õnnelikuks. Need, kes end pildistada lasid, said ka ACTIVE’i poolt käepaelad kingituseks.

Pean ütlema, et kahjuks võõraid inimesi telki tantsima eriti ei tulnud peale 2 kena noore neiu, küll aga tunti suht palju huvi selle vastu, kes me siuksed oleme ja mida seal teeme. Eriti usinalt pildistasid meid turistid. Isegi Tartu Postimehe ajakirjanik käis intervjuueerimas, kuid lugu vist lehte ei jõudnudki, küllap seetõttu, et saatsime pressiteate liiga hilja.

Üldkokkuvõttes oli üritus väga vahva ja ausalt öeldes päris vinge oli linnavalitsuse ees tantsu vihtuda. Kahju ainult, et nii vähe juventekaid sellest osa võttis.

Mari