Tubakavabal päeval jagatakse tubakast loobunutele auhindu

31. mail korraldab Tervise Arengu Instituut (Hiiu 42) kell 14.00-17.00 Tubakavabale päevale pühendatud ürituse, kus antakse üle auhinnad suitsetamisest loobunutele, mõõdetakse vererõhku ja keha rasvaprotsenti, jagatakse teabematerjale ning toimub suitsetamisest loobumise nõustamine. Kohal on ka noorteühenduse Juvente esindajad, kes tutvustavad noorte tubakamanifesti.

Üritusel kuulutatakse välja tubakast loobumise võistluse „Loobu ja võida“ võitjad ning antakse üle ka auhinnad. Rahvusvaheline tubakast loobumise võistlus  „Loobu ja võida 2006“  kestis käesoleva aasta 2.–29. maini ning toimus Eestis juba seitsmendat korda. Võistlus on algatatud Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Soome Rahvatervise Instituudi poolt.

Võistluse eesmärk on aidata kaasa suitsetamislevimuse vähendamisele kogu maailmas ning sellel aastal antakse tubakast loobumiseks võimalus eeldatavasti juba sajas erinevas riigis ja kokku rohkem kui miljonile inimesele.

„Loobu ja võida“ võistluses osalejaid ootab 10 000 USA dollari suurune rahvusvaheline peaauhind ning lisaks veel kuus 2500 USA dollari suurust regionaalauhinda. Auhindade loosimise eelduseks on alates loobumispäevast ehk 2. maist neljanädalase perioodi vältel täielikult tubakatoodetest ja suitsetamisest hoidumine. Eestis loositakse välja peaauhinnana nädalavahetus turismitalus kahele ning lohutusauhindadena 10 paari kõndimiskeppe. Potentsiaalsete võitjatega ning nende tunnistajatega läbi viidud vestlus ning teostatakse osalejatega biokeemiline test, et tõestada mittesuitsetajaks olemist.

Kolmapäeval, 31. mail tähistatakse kogu maailmas tubakavaba päeva. Tänavuse aasta tubakavaba päeva deviisiks on „Tubakas: tappev igas vormis ja maskeeringus“.

——————————————-
Liina Laastik
avalike suhete juht
Tervise Arengu Instituut
Hiiu 42, 11619 TALLINN
tel: 6 593 998
52 11 412
faks: 6 593 998
e-mail: liina.laastik@tai.ee
www.tai.ee; http://eusk.tai.ee

One thought on “Tubakavabal päeval jagatakse tubakast loobunutele auhindu”

  1. Kutse kehtib ka kõigile Juvente huvitatutele, et tule aga kaema ja osa võtma. Juvente tutvustab manifesti ja viib läbi paar mängu.

    Nii harva, kui Juvente Tallinna satub:) Ole kohal!

Kommenteerimine on suletud.