Juvente piparkook!

Kuidas valmistada piparkoogitaigent suurele perele?

Lihtne!

800 gr võid/küpsetusmargariini sõtkuda pehmeks, kuid mitte sulatada. 4
muna segada 800 gr suhkruga.
Segu lisada pehmele võile. Lisada u 60 gr küpsetuspulbrit ja
maitseainesegu.
Maiteaine segu saab valmistada vastavalt oma soovile, soovituslikud
komponendid on nelk, kaneel,
pipar, muskaat, kardemon jne – segu saab valmistada nii palju kui soovi on,
vastavalt oma vürtsimeelele
(soovitavalt u 1/3 klaasi).
Samal ajal pruunistada umbes 1 klaas suhkrut, nii et see pruuniks
vedelikuks läheb ja siis valada kiiresti
taigna sisse. Pruun, sulatatud suhkur teeb taigna pruuniks! See on raske
töö, sest suhkur võib kiiresti
jahtuda ja tükki minna. Nipid, kuidas seda ära hoida, on teretulnud:)
Lõpuks lisada tervele tainale veel 2 kg jahu ning segada-sõtkuda-mätsida
seni, kuni taigen valmis.
Soovitav on lasta taignal enne küpsetamist külmkapis seista.

Ja ongi valmis!

Edukat kokkamist!